No Widgets found in the Sidebar

Waar zitten je bovenste buikspieren?
Een strakke buik en sterke buikspieren, daar kun je mee voor de dag komen. Wist je dat je buik uit verschillende buikspiergroepen bestaat? Je bovenste buikspieren zijn zo’n groep die – je raadt het al – aan de bovenkant van je buik liggen. Je bovenste buikspieren zijn onderdeel van de rectus abdominis, beter bekend als de rechte buikspieren, die van je schaambeen tot aan je borstbeen lopen.

Onderzoek naar afvallen, beweging en voeding
De basis om af te vallen is een tekort in energie te creëren. Maar maakt het dan uit op welke manier je dit doet? Er is veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Wat blijkt: als er een even groot tekort ontstaat, maakt het niet uit waardoor dit komt. Of je nu 500 kilocalorieën meer verbrandt door meer te bewegen of 500 kilocalorieën minder binnen krijgt door anders te eten: de gewichtsafname is gelijk [2][3]. Het gaat er dus niet om hoe je een energietekort creëert, als je het maar doet.

Waar gebruik je de bovenste buikspieren voor?
De bovenste buikspieren zitten dus aan je borstbeen vast en zorgen ervoor dat je je borst richting je bekken kan bewegen. Naast dat goed getrainde abs ook voor meer stabiliteit zorgen, is de belangrijkste functie van je bovenste buikspieren toch wel het buigen van je lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *