No Widgets found in the Sidebar

Wat is core stability?
Core stability staat voor rompstabiliteit. Je romp kan gezien worden als de kern van je lichaam en bestaat uit de spieren in je buik, billen, benen en heupen. De term core stability komt in de sportwereld veel voor wanneer gesproken wordt over oefeningen die je buik, bil-, been- en heupspieren trainen.

Waarom is core stability belangrijk?
Alle spieren en gewrichten in je lichaam beïnvloeden elkaar. Je romp speelt hierbij een belangrijke rol. Dit o zo belangrijke lichaamsdeel vormt de basis van waaruit bijna alle bewegingen plaatsvinden. Wanneer je iets optilt met je armen, wanneer je springt met je benen; je romp maakt dit mogelijk. Hoe beter je core stability, des te beter je kracht kan overbrengen via andere spiergroepen die in verbinding staan met je romp.

Bankdrukken / bench press
Waarschijnlijk was bankdrukken de eerste oefening waar je aan denkt bij het trainen van de borstspier. De bench press is populair onder krachtsporters, van beginners tot atleten. En terecht. Met deze oefening geef je niet alleen de grote borstspieren een prikkel om te groeien, maar ook de triceps en het voorste hoofd van de schouderspieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *